Történetünk

A Sivantos Csoport tagjaként büszkék vagyunk eddig elért eredményeinkre – a vállalkozó szellem, bátorság, együttérzés és a másokon való segíteni akarás hosszú történetére. Mint egy történelmi filmben: merész, vállalkozó szellemű alkalmazottak, nagyszerű cégek segítettek emberek millióinak, hogy jobb életet élhessenek. Régóta hagyomány a cégünknél, hogy a hallássérültek mindennapi életét igyekszünk megkönnyíteni – több mint 130 éve elkötelezetten dolgozunk ezen.

A mai Sivantos Csoport eredete egészen 1878-ig nyúlik vissza, amikor is Werner von Siemens kifejlesztett egy jelentősen javított átviteli minőségű telefon vevőegységet. Ő volt az első, aki észrevette, hogy a hallási nehézségekkel küzdő embereknek jobb átviteli minőségre van szükségük a telefonbeszélgetések megértéséhez.

Siemens hallókészülékek – 22 éve Magyarországon

A Siemens hallókészülékek 1994 óta elérhetők Magyarországon. Az évek során a cég folyamatosan bővítette tevékenységét, megszervezve előbb a teljes hazai piacra kiterjedő szerviz-szolgáltatást, majd beindítva egyes készülékcsaládok hallójárati típusainak gyártását.

Az alapítástól kezdve a forgalom exponenciálisan növekedett, ami szükségessé tette a munkatársak létszámának bővítését is. 2006-ra piacvezetővé váltunk. Az elért eredményekre tekintettel a Siemens Audiologische Technik GmbH 2008-ban megvásárolta a céget, és a Siemens leányvállalataként létrejött a Siemens Audiológiai Technika Kft. 2015-ben a globális csoport tulajdonosváltását követően a hazai leányvállalat Sivantos Kft. néven folytatja tovább munkáját. A célkitűzésünk ugyanaz maradt: a hallássérültek életét szeretnénk megkönnyíteni.

1913: világelső a hallókészülékek sorozatgyártásában

A Siemens Berlinben, az Esha-Phonophorral elindítja a hallókészülékek első sorozatgyártását. Az „Esha” (magyar kiejtéssel: esz-ha) a Siemens cég két alapítója nevének kezdőbetűjéből állt össze: Siemens & Halske.

1951: a modern hallókészülék-gyártás kezdete

A II. világháború pusztítása után a cég orvosi technológiára specializálódott üzletága, az Erlangenben működő Siemens-Reiniger-Werke vitte tovább az audiológiai üzletágat. 1951-ben fejlesztették ki és gyártották le itt az első hallókészüléket, amely a Phonophor Alpha nevet kapta.

 

1959: világújdonság a fülmögötti készülék

A Siemens márkanév alatt a mai Sivantos jelent meg a piacon először fülmögötti (BTE) hallókészülékkel. A Siemens Auriculette bevezetése nagy lépést jelentett a még diszkrétebb hallásjavító eszközök gyártása felé.

1970-es évek: a globális piacok meghódítása

Globális cégként a Sivantos Csoport elkezdte meghódítani a világpiacokat – Európában, Észak-Amerikában és később Ázsiában alapítva leányvállalatokat.

1980-as évektől 2015-ig: cégcsoportunk bővülése

1986-ban a Rexton International, egy évvel később az A&M (Acousticon & Multitone) csatlakozott a csoporthoz. Napjainkban a Sivantos Csoport A&M márkája a feltörekvő piacok igényeire összpontosít. 1988-ban egy újabb cég vált a mai Sivantos egyik leányvállalatává, azáltal, hogy az Audio Service alapítója eladta részesedését az A&M-nek. Az Audio Service eleinte a fülbehelyezhető (ITE) hallókészülékek gyártására szakosodott, később kibővítették a termékskálájukat a fülmögötti (BTE) készülékekkel. 2011-ben a HearUSA, legutoljára pedig az „Audibene”, az online hallásgondozással foglalkozó vállalat csatlakozott a Sivantos Csoporthoz.

2015

2015. januárjában befejeződött a Siemens AG „Siemens Audiology Solutions” üzletágának eladása az EQT számára. Az audiológiai megoldások üzletág „Sivantos Group” néven folytatja tovább tevékenységét.

 

2016

2016 januárjában az új márka, a Signia bevezetésével a Sivantos Csoport egy újabb, nagyon izgalmas fejezetet nyitott a cég történetében. A Signia olyan hallásmegoldásokat nyújt, amelyek az ügyfelek elégedettségére fókuszálva a legmagasabb minőséget nyújtják.